Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1820g438kcal32.9g40g5.5g41.9g
Oliiviöljy 61g543kcal0g0g61.4g0g
Tonnikala öljyssä 421g799kcal114.1g0g37.9g0g
Valkosipuli 27g30kcal2.2g4.4g0.2g0.6g
Sitruunamehu, laimentamaton68g14kcal0.2g1.1g0g0.1g
Vesi102g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3647kcal298.8g91g210g85.2g
Valittu annoskoko2500g1824kcal149.4g45.5g105g42.6g
Annoskoko puolitettuna1250g912kcal74.7g22.8g52.5g21.3g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083