Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)792g998kcal87.1g2.4g71.3g0g
Sokeri 337g1366kcal0g336.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 386g1324kcal39.3g270.2g4.6g13.5g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.5g0g0.1g
Vesi66g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl264g897kcal5.3g7.9g92.4g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 528g424kcal2.3g90.6g0.9g8.6g
Sitruunamehu, laimentamaton66g14kcal0.2g1.1g0g0.1g
Sokeri 26g107kcal0g26.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g63kcal0g15.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10457kcal270.4g1516g338.4g44.6g
Valittu annoskoko2500g5229kcal135.2g758g169.2g22.3g
Annoskoko puolitettuna1250g2614kcal67.6g379g84.6g11.2g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148