Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g317g4.1kcal1g0g0g0g
Suklaa tumma 635g3277kcal24.7g337.9g196.7g33.6g
Keltuainen, 20g, annos 20g127g81kcal4.4g0.3g31.7g0g
Sokeri 152g618kcal0g152.1g0g0g
Kuohukerma (Ingman)1269g4315kcal27.9g39.3g444.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g16591kcal116g1059.2g1345.2g67.2g
Valittu annoskoko2500g8296kcal58g529.6g672.6g33.6g
Annoskoko puolitettuna1250g4148kcal29g264.8g336.3g16.8g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916