Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g253g1824kcal0g0g202.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 194g244kcal21.4g0.5g17.5g0g
Sokeri 144g583kcal0g143.4g0g0g
Ruislese (10g)68g139kcal10.1g17.6g2.9g26.4g
Vehnäjauho, sunnuntai439g1537kcal52.7g311.8g9.2g13.2g
Leivinjauhe 17g30kcal0.9g6.4g0g0.1g
Puolukka 507g197kcal2.2g34.5g2.5g13.2g
Maitorahka, Valio, 0,3422g275kcal46.5g17.7g1.3g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)338g220kcal10.8g16.2g11.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 101g127kcal11.1g0.3g9.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g17g68kcal0g16.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10484kcal311.4g1130.2g514g105.8g
Valittu annoskoko2500g5242kcal155.7g565.1g257g52.9g
Annoskoko puolitettuna1250g2621kcal77.9g282.6g128.5g26.5g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557