Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi685g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 69g51kcal9g0.8g0.3g4.7g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma21g66kcal0g15.2g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)548g1753kcal75.6g317.8g17.5g68.5g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g1096g3836kcal139.2g761.6g21.9g36.2g
Voi, 1 tl, 5 g69g500kcal0.7g0.7g54.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12412kcal449g2192.2g189g218.8g
Valittu annoskoko2500g6206kcal224.5g1096.1g94.5g109.4g
Annoskoko puolitettuna1250g3103kcal112.3g548.1g47.3g54.7g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577