Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1050g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g23g83kcal10.4g9.2g1.4g0g
Neljänviljanhiutale 63g208kcal6.4g36.5g2.2g7.2g
Vehnäjauho puolikarkea 1228g4213kcal125.1g859.6g14.7g43g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 115g351kcal10.1g64g2.2g16g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9710kcal304g1938.6g41g132.4g
Valittu annoskoko2500g4855kcal152g969.3g20.5g66.2g
Annoskoko puolitettuna1250g2428kcal76g484.7g10.3g33.1g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144256