Spagettivuoka

1. Keitä pätkittyä spagettia runsaassa, kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä, jossa on hieman öljyä.

Keittoaika on noin 6 - 7 minuuttia.

Valuta, mutta älä aivan kuivaksi.

2. Kiehauta pannulla kuumassa rasvassa hienonnettu sipuli.

Siirrä sipuli lautaselle.

Ruskista jauheliha.

Yhdistä sipuliruskistettuun jauhelihaan.

Kaada pannulle tomaattimurska ja mausteet.

Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia.

3. Sulata juustokastiketta varten rasva kattilassa.

Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta ne rasvassa.

Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito koko ajan sekoittaen.

Siirrä kattilauudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla ja paprikajauheella.

Lisää juustoraaste.

4. Voitele noin 2 litran kokoinen vuoka ja kaada vuorotellen kerroksittain jauheliha-tomaattikastiketta ja spagettia vuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee ohut spagettikerros.

Kaada juustokastike vuokaan.

5. Kypsennä 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa ruoan lisäkkeenä tuoretta salaattia ja etikkapunajuuria tai maustekurkkuja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 440 grammaa

Reyahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyväspagetti (Rainbow), annos 100g284g951kcal36.9g193.1g4.3g18.2g
Tomaattimurska (Euro shopper)710g213kcal7.1g28.4g2.8g1.4g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha355g589kcal67.5g0g35.5g0g
Sipuli (kuorittu)71g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Rypsiöljy 58g509kcal0g0g57.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.8g0.7g2g
Juusto, keskiarvo 114g398kcal28.4g0.3g31.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen426g141kcal14.1g20.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 426g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6029kcal321.4g571.8g264.8g45.6g
Valittu annoskoko2500g3015kcal160.7g285.9g132.4g22.8g
Annoskoko puolitettuna1250g1507kcal80.4g143g66.2g11.4g
Arvot/100g100g121kcal6.4g11.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146070