Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 935g384kcal9.3g38.3g7.5g34.6g
Valkoviini kuiva 584g400kcal1.8g3.5g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl234g294kcal0g46.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 351g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 351g1423kcal0g350.1g0g0g
Liivate 47g163kcal40g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5329kcal102.2g877.2g15g69.2g
Valittu annoskoko2500g2664kcal51.1g438.6g7.5g34.6g
Annoskoko puolitettuna1250g1332kcal25.6g219.3g3.8g17.3g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370