Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1584g443kcal9.5g94.2g3.2g39.6g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g283g1097kcal93.3g0g80.3g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g453g149kcal14.9g22.2g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 79g34kcal7.8g0.3g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g78kcal2.3g15.8g0.3g0.8g
Voi, 1 tl, 5 g68g496kcal0.7g0.7g54.3g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4593kcal257g266.4g276.4g80.8g
Valittu annoskoko2500g2297kcal128.5g133.2g138.2g40.4g
Annoskoko puolitettuna1250g1148kcal64.3g66.6g69.1g20.2g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868