Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 58g236kcal0g58g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl242g822kcal4.8g7.3g84.6g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g314g1757kcal26.4g172.9g106.9g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g1281g1794kcal44.9g269.1g57.7g2.6g
Mansikka,pakaste Rainbow604g212kcal3g42.3g3g11.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9640kcal158.2g1099.2g504.4g28.2g
Valittu annoskoko2500g4820kcal79.1g549.6g252.2g14.1g
Annoskoko puolitettuna1250g2410kcal39.6g274.8g126.1g7.1g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100