Klementiinikakku

Laita klementiinit tai mandariinit kiehumaan n. 2 tunniksi, jonka jälkeen nosta jäähtymään.

Kun klementiinit ovat jäähtyneet, leikkaa ne puoliksi ja poista siemenet.

Leikkaa kuorineen ja lihoineen pieniksi kuutioiksi.

Voitele halkaisijaltaan 20cm kakkuvuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi.

Jauha mantelirouhe yleiskoneessa hienoksi (ei haittaa vaikka jää sattumia).

Vatkaa munat, lisää sokeri, mantelijauhe ja leivinjauhe, sekoita.

Lisää seokseen pilkotut klementiinit.

Paista kakkua uunissa 200-230 asteessa n. 1 tunti.

Kun paistoaikaa on kulunut n. 40min laita kakun päälle folio, jotta kakun pinta ei pala.

Kakku on valmis kun sitä pistettäessä hammastikulla tikkuun ei tartu taikinaa.

Klementiinien tilalla voi käyttää myös limeä tai sitruunaa, mutta tällöin sokerin määrää kannattaa lisätä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Embo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl497g2874kcal104.9g26.4g251.2g57.7g
Mandariini kuorittu 845g382kcal4.3g70.1g2.5g16g
Sokeri 469g1905kcal0g468.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu676g851kcal74.3g2g60.8g0g
Leivinjauhe 13g23kcal0.7g5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12070kcal368.4g1144.6g629g147.6g
Valittu annoskoko2500g6035kcal184.2g572.3g314.5g73.8g
Annoskoko puolitettuna1250g3018kcal92.1g286.2g157.3g36.9g
Arvot/100g100g241kcal7.4g22.9g12.6g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148984