Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)623g118kcal8.7g11.8g3.1g15.6g
Kukkakaali 249g60kcal4.5g5.5g0.7g5.7g
Jauheliha, sika-nauta 831g1839kcal145.3g0g141.2g0g
Pekoni rasvainen 177g664kcal21.2g0g65.3g0g
Sinappi 66g87kcal2.9g9.4g4g1.1g
Oliiviöljy 56g496kcal0g0g56.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 208g686kcal4.2g6.2g72.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g187g51kcal2.4g9g0.4g3.2g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g104g156kcal16.6g1g9.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8312kcal411.6g85.8g705.6g51.2g
Valittu annoskoko2500g4156kcal205.8g42.9g352.8g25.6g
Annoskoko puolitettuna1250g2078kcal102.9g21.5g176.4g12.8g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178