Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 376g536kcal47g1.1g38.5g0g
Sokeri 484g1965kcal0g483.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 444g1524kcal45.3g310.9g5.3g15.5g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.3g0g0.1g
Taloussuklaa, Fazer342g1760kcal13.3g191.3g102.5g18.1g
Voi 342g2479kcal4.1g1.4g277.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 228g752kcal4.6g6.8g79.7g0g
Voi 60% rasvaa 46g248kcal0.4g0.2g27.8g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen228g410kcal0.9g97.9g0.5g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g19387kcal232.4g2195g1064.2g77.8g
Valittu annoskoko2500g9694kcal116.2g1097.5g532.1g38.9g
Annoskoko puolitettuna1250g4847kcal58.1g548.8g266.1g19.5g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814