Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)163g621kcal0.8g10.6g65.4g0g
Sokeri 25g100kcal0g24.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 332g1139kcal33.8g232.3g4g11.6g
Vesi46g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys204g715kcal1.6g177.7g0g0g
Sokeri 174g705kcal0g173.4g0g0g
Vesi255g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore4.1g1kcal0g0.4g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g613g2096kcal98.7g0g186.9g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)61g233kcal0.3g4g24.5g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g613g227kcal55.1g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton10g2.1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11674kcal380.6g1246.2g561.6g23.2g
Valittu annoskoko2500g5837kcal190.3g623.1g280.8g11.6g
Annoskoko puolitettuna1250g2919kcal95.2g311.6g140.4g5.8g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922