Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)264g71kcal3.4g12.7g0.5g4.5g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g21g54kcal2.1g2.1g4.2g0.3g
Porkkana 944g309kcal5.9g52.5g1.9g24.1g
Tomaattimurska (Euro shopper)944g283kcal9.4g37.8g3.8g1.9g
Rypsiöljy 26g225kcal0g0g25.5g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 302g962kcal73.6g138g5.7g26.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3809kcal188.8g486.2g83.2g115.4g
Valittu annoskoko2500g1904kcal94.4g243.1g41.6g57.7g
Annoskoko puolitettuna1250g952kcal47.2g121.6g20.8g28.9g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=155970