Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 728g1038kcal90.9g2.2g74.6g0g
Sokeri 694g2819kcal0g693.8g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 496g2642kcal1.6g1.7g297.6g0g
Leivinjauhe 33g58kcal1.7g12.5g0g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka33g132kcal0g32.7g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen496g164kcal16.4g24.3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 20g73kcal3.7g2.2g4.3g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g13851kcal228.6g1538.8g753g12.4g
Valittu annoskoko2500g6926kcal114.3g769.4g376.5g6.2g
Annoskoko puolitettuna1250g3463kcal57.2g384.7g188.3g3.1g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472