Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 291g1182kcal0g290.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 223g765kcal22.7g156.1g2.7g7.8g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%455g273kcal14.6g32.3g9.1g0g
Kananmuna kuoreton 501g714kcal62.6g1.5g51.3g0g
Korppujauho 171g625kcal17.9g127.8g1.8g9g
Manteli 159g981kcal38.3g10.5g86g11.5g
Leivinjauhe 23g40kcal1.2g8.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g36kcal0g9g0g0g
Kardemumma, annos 2g9g28kcal1g6.2g0.6g2.5g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen455g819kcal1.8g195.6g0.9g10.5g
Sokerivesikuorrutus 205g700kcal0g172.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12325kcal320.2g2021.4g304.8g82.8g
Valittu annoskoko2500g6163kcal160.1g1010.7g152.4g41.4g
Annoskoko puolitettuna1250g3081kcal80.1g505.4g76.2g20.7g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663