Hasselbackan perunat Special Laurendo Al Meira

Kuori n.15 keskikokoista perunaa (n.950g).

Vedä viillot perunan pintaan tasaisesti, mutta kuitenkin niin, että perunan "pohja" jää kiinni ja yhtenäiseksi.

Laita 10 g meijevoita kulhoon ja sulata vaikka mikrossa nestemäiseksi.

Sekoita voin joukkoon vielä 10 g rypsiöljyä ja 5 g sitruunaoliiviöljyä.

Laita perunat voideltuun uunivuokaan viiltopuolet ylöspäin ja voitele kulhon öljyllä tasaisesti.

Laita pintaan ripaus suolaa, esim.

Fleur De Sel, aromimaustetta ja halutessasi provinssin yrttejä hyppysellinen.

Laita 200 C esikuumennettuun uuniin n. tunnin ajaksi.

Tarjoile.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2440g1464kcal36.6g317.2g2.4g22g
Voi (perinteinen meijerivoi)17g123kcal0g0g13.7g0g
Rypsiöljy 17g151kcal0g0g17.1g0g
Oliiviöljy 8.6g76kcal0g0g8.6g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3629kcal73.2g634.4g83.6g44g
Valittu annoskoko2500g1814kcal36.6g317.2g41.8g22g
Annoskoko puolitettuna1250g907kcal18.3g158.6g20.9g11g
Arvot/100g100g73kcal1.5g12.7g1.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=162035