Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green190g618kcal45.7g93.2g1.9g22.8g
Peruna, vanha, kuorittu 571g435kcal10.7g88.5g1.1g5.7g
Porkkana 247g81kcal1.5g13.8g0.5g6.3g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g951g333kcal15.2g65.6g1g13.3g
Valkosipuli 38g41kcal3g6.2g0.2g0.8g
Oliiviöljy 27g236kcal0g0g26.6g0g
Vesi285g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g190g700kcal49.8g112.6g4.8g16.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4887kcal251.8g759.8g72.2g131g
Valittu annoskoko2500g2444kcal125.9g379.9g36.1g65.5g
Annoskoko puolitettuna1250g1222kcal63g190g18.1g32.8g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=163313