Peruna-bataattisuikaleet uunissa

Mausteet: valkopippuri, paprikajauhe, curry, chilijauhe, suola (tai herbamare).

Pese perunat ja bataatti juuresharjalla huolellisesti ja kuivaa, älä kuori.

Leikkaa juurekset n. sentin viipaleiksi ja ne sitten pitkittäin n. sentin suikaleiksi, jotta ne muistuttavat ranskalaisia perunoita.

Painele suikaleita talouspaperilla poistaaksesi ylimääräisen nesteen.

Laita suikaleet kulhoon, lisää öljy, mausteet ja suola ja sekoita lusikalla, jotta kaikki suikaleet peittyvät mausteisiin.

Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes kypsiä.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, punnittu kuorineen 898g581kcal14.4g118.4g1.5g7.6g
Bataatti, uunissa 1497g1317kcal25.6g273.8g0.7g48.8g
Rypsiöljy 105g927kcal0g0g104.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5650kcal80g784.4g214g112.8g
Valittu annoskoko2500g2825kcal40g392.2g107g56.4g
Annoskoko puolitettuna1250g1413kcal20g196.1g53.5g28.2g
Arvot/100g100g113kcal1.6g15.7g4.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164431