Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 1078g241kcal5.4g33.4g2.2g26.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g862g175kcal5.2g32.8g2.6g12.1g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g216g836kcal71.1g0g61.2g0g
Juusto, mozzarella 216g562kcal40.1g0g43.8g0g
Sipuli (kuorittu)97g26kcal1.3g4.7g0.2g1.6g
Basilika, tuore16g6.5kcal0.5g0.8g0.1g0.6g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g16g146kcal0g0g16.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3984kcal247.2g143.4g252.6g82.4g
Valittu annoskoko2500g1992kcal123.6g71.7g126.3g41.2g
Annoskoko puolitettuna1250g996kcal61.8g35.9g63.2g20.6g
Arvot/100g100g80kcal4.9g2.9g5.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164541