Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 46g34kcal6g0.5g0.2g3.2g
Siirappi, tumma349g1117kcal0.3g258.4g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 160g577kcal28.9g73.1g12.3g28.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 160g488kcal14g88.8g3g22.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)236g893kcal27.6g181.4g5.2g33.7g
Vehnäjauho puolikarkea 614g2107kcal62.6g429.8g7.4g21.5g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g916g284kcal27.5g38.5g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11000kcal333.8g2141g59.8g217.6g
Valittu annoskoko2500g5500kcal166.9g1070.5g29.9g108.8g
Annoskoko puolitettuna1250g2750kcal83.5g535.3g15g54.4g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164666