Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 157g857kcal1.4g0.8g95.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu94g119kcal10.4g0.3g8.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 315g1079kcal32g220.1g3.8g11g
Voi 60% rasvaa 79g428kcal0.7g0.4g47.9g0g
Sokeri236g958kcal0g235.6g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1572g607kcal2.5g128.3g1.4g23.6g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8094kcal94g1171g315g69.2g
Valittu annoskoko2500g4047kcal47g585.5g157.5g34.6g
Annoskoko puolitettuna1250g2024kcal23.5g292.8g78.8g17.3g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557