Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1479g568kcal14.8g102.1g3g37g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g740g2182kcal155.3g7.4g170.1g0g
Hunaja 52g171kcal0.3g41.8g0g0g
Oliiviöljy 96g850kcal0g0g96.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g52g54kcal4.1g8.4g0.3g1g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g37g35kcal0.4g6.7g0g0g
Suola, annos 3g44g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g7721kcal349.8g332.8g539.2g76g
Valittu annoskoko2500g3860kcal174.9g166.4g269.6g38g
Annoskoko puolitettuna1250g1930kcal87.5g83.2g134.8g19g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=169821