Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1307g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Valkosipuli 17g19kcal1.4g2.8g0.1g0.4g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g436g131kcal4.4g26.1g0.9g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha348g578kcal66.2g0g34.8g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 105g333kcal25.5g47.8g2g9.3g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 174g232kcal14.7g30.7g3.5g8.7g
Porkkana 87g29kcal0.5g4.8g0.2g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2657kcal226g227g83.2g42g
Valittu annoskoko2500g1328kcal113g113.5g41.6g21g
Annoskoko puolitettuna1250g664kcal56.5g56.8g20.8g10.5g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413