Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 65g573kcal0g0g64.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g192g52kcal2.5g9.2g0.4g3.3g
Tomaatti, tuore240g49kcal1.4g9.1g0.7g3.4g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 320g1020kcal78.1g146.3g6.1g28.5g
Vesi1601g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 26g28kcal2g4.2g0.2g0.5g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g24g95kcal0.7g4.8g8.2g0g
Korianteri, tuore, annos 20g32g6.4kcal0.6g1.3g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3646kcal170.6g349.8g161.2g73.4g
Valittu annoskoko2500g1823kcal85.3g174.9g80.6g36.7g
Annoskoko puolitettuna1250g911kcal42.7g87.5g40.3g18.4g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171962