Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1983g1510kcal37.3g307.4g4g19.8g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.2g0.1g0.3g
Polar-juusto 15%94g244kcal29g0g14.1g0g
Flora kevyt ruoka 7%390g332kcal3.9g17.6g27.3g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g7.8g18kcal0.9g3g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4235kcal144.2g660.4g91.6g40.2g
Valittu annoskoko2500g2118kcal72.1g330.2g45.8g20.1g
Annoskoko puolitettuna1250g1059kcal36.1g165.1g22.9g10.1g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172536