Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 422g601kcal52.7g1.3g43.2g0g
Sokeri 245g995kcal0g245g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g67g235kcal2.3g54.3g0.7g2g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g58g193kcal0.1g47.1g0.1g0.8g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 38g142kcal7.1g4.2g8.3g11.6g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA383g613kcal28g61.3g26.8g0g
Pandan tumma suklaa 150 g287g1535kcal14.1g149.4g92g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl766g2759kcal15.3g20.7g291.2g0g
Sokeri 115g467kcal0g114.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g23g92kcal0g22.8g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g96g38kcal0g9.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g15337kcal239.2g1461g924.6g28.8g
Valittu annoskoko2500g7668kcal119.6g730.5g462.3g14.4g
Annoskoko puolitettuna1250g3834kcal59.8g365.3g231.2g7.2g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905