Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g152g41kcal2g7.3g0.3g2.6g
Rypsiöljy 15g135kcal0g0g15.2g0g
Tomaatti 534g122kcal3g18.4g1.6g7.5g
Tomaattimurska 610g179kcal3.4g32.3g1.2g11.6g
Kookosmaito 610g1270kcal12.3g17.1g130.1g3g
Kalaliemikuutio 15g47kcal1.5g5.2g2.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 305g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri15g62kcal0g15.2g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g15g56kcal0.2g12.8g0.5g0g
Katkarapu 229g156kcal33g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4136kcal110.8g216.6g307g49.8g
Valittu annoskoko2500g2068kcal55.4g108.3g153.5g24.9g
Annoskoko puolitettuna1250g1034kcal27.7g54.2g76.8g12.5g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763