Karppimikrosämpylä10g Pellavansiemrouhe, 20g soyajauho, 5g voi, muna, 10g vesi, leivinjauhetta

Sulata voi astiassa (mikrossa) tai käytä öljyä.

Helpottaa sämpylän irtoamista, mutta itse teen pakasterasiaan (4dl) josta irtoaa kyllä hyvin ilman sitäkin.

Lisää pellavansiemenrouhe, soijajauho ja leivinjauhetta 1/4-½tl, suolaa maun mukaan ja sekoita muna joukkoon ja lisää vettä tilkka (n. rkl) niin että taikinasta tulee sen verran tasaisempaa että leviää jotenkuten myös reunoille laita mikroon 1½-2 minuutiksi mikron tehosta riippuen.

Soijajauhon määrää voi myös lisätä, käyttää sen sijaan/lisäksi mantelijauhoa, pähkinäjauhoa jne.
Sekaan voi laittaa myös juustoraastetta maun parantamiseksi jolloin tarvitsee ehkä pidemmän ajan mikrossa.

Sämpylä on valmis kun sämpylän pinta on kuiva.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Aurinko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1419g2024kcal177.4g4.3g145.5g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 237g764kcal68.6g16.6g47.3g72.4g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit473g1892kcal189.2g75.7g94.6g71g
Voi, 1 tl, 5 g118g863kcal1.2g1.2g94.6g0g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.5g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 237g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11130kcal874g204.6g764g287g
Valittu annoskoko2500g5565kcal437g102.3g382g143.5g
Annoskoko puolitettuna1250g2783kcal218.5g51.2g191g71.8g
Arvot/100g100g223kcal17.5g4.1g15.3g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=177700