Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi293g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)88g18kcal0g5.7g0g0g
Valkopippuri 5.9g17kcal0.6g2.5g0.1g1.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g470g301kcal16.4g0.9g117.4g0g
Voi 1467g10643kcal17.5g5.9g1192.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton176g37kcal0.5g2.8g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g22029kcal70g35.6g2620.6g3.4g
Valittu annoskoko2500g11015kcal35g17.8g1310.3g1.7g
Annoskoko puolitettuna1250g5507kcal17.5g8.9g655.2g0.9g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164