Italialainen risotto (perusohje)

Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Katimaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 21g183kcal0g0g20.7g0g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 17g55kcal1.5g2.4g4.4g0.2g
Vesi1535g0kcal0g0g0g0g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g691g2418kcal41.4g545.7g6.9g20.7g
Sipuli (kuorittu)77g21kcal1g3.7g0.2g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.1g6.4kcal0.5g1g0g0.1g
Valkoviini kuiva 154g105kcal0.5g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5577kcal89.8g1107.4g64.4g44.6g
Valittu annoskoko2500g2788kcal44.9g553.7g32.2g22.3g
Annoskoko puolitettuna1250g1394kcal22.5g276.9g16.1g11.2g
Arvot/100g100g112kcal1.8g22.1g1.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=180654