Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 979g236kcal17.7g21.5g2.9g22.5g
Purjosipuli 196g45kcal3.5g4.7g0.4g4.1g
Valkosipuli 25g27kcal1.9g4g0.1g0.5g
Rypsiöljy 33g292kcal0g0g33g0g
Flora kevyt margariini 40 400g37g136kcal0.2g1.1g14.7g0g
Kasvisliemi laimennettu 979g91kcal2.8g4g7g0.5g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g245g587kcal36.7g7.6g48.9g0g
Suola, annos 3g7.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2826kcal125.6g85.8g214g55.2g
Valittu annoskoko2500g1413kcal62.8g42.9g107g27.6g
Annoskoko puolitettuna1250g707kcal31.4g21.5g53.5g13.8g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518