Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1463g309kcal17.6g49.7g2.9g30.7g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 640g1456kcal121.6g0g108.8g0g
Sipuli (kuorittu)101g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 183g265kcal6g57.8g0.4g1.2g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)20g44kcal1.6g5.2g1.5g0g
Siirappi 64g193kcal0.1g47.4g0g0g
Valkosipuli 7.3g7.9kcal0.6g1.2g0g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g23g167kcal0.2g0.2g18.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4937kcal298g332.6g264.2g67.6g
Valittu annoskoko2500g2468kcal149g166.3g132.1g33.8g
Annoskoko puolitettuna1250g1234kcal74.5g83.2g66.1g16.9g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=188708