Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g1751g1891kcal341.4g0g59.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 467g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)128g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Voi, 1 tl, 5 g58g426kcal0.6g0.6g46.7g0g
Mustapippuri 2.3g6.5kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g82g286kcal9g0.4g26.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5288kcal706g16.2g265.4g5.6g
Valittu annoskoko2500g2644kcal353g8.1g132.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna1250g1322kcal176.5g4.1g66.4g1.4g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=191993