Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1316g505kcal13.2g90.8g2.6g32.9g
Valkosipuli 37g40kcal2.9g6g0.2g0.8g
Sipuli 290g88kcal3.6g13.9g0.6g4.9g
Kasvisliemikuutio 526g1603kcal50g71.1g123.7g8.4g
Mustapippuri 2.6g7.4kcal0.3g1g0.1g0.7g
Basilika, tuore40g16kcal1.2g2g0.3g1.5g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g263g663kcal42.1g4.2g52.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 26g90kcal2.7g18.4g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6025kcal232g414.8g360.8g100.2g
Valittu annoskoko2500g3013kcal116g207.4g180.4g50.1g
Annoskoko puolitettuna1250g1506kcal58g103.7g90.2g25.1g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484