Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen392g101kcal3.5g18g1.6g7.8g
Ketsuppi, Heinz71g73kcal0.6g17g0.1g0.8g
Mustapippuri 3.9g11kcal0.4g1.5g0.1g1g
Valkopippuri 3.9g11kcal0.4g1.7g0.1g1g
Suola, annos 3g5.9g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso16g44kcal1.3g7.7g0.9g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha784g1301kcal148.9g0g78.4g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g274g266kcal12.6g41.7g1.1g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g784g188kcal9.4g28.2g0.8g0g
Purjosipuli 98g22kcal1.8g2.4g0.2g2.1g
Oltermanni, perinteinen59g212kcal14.7g0g17g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g10g6.6kcal0.1g1.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4470kcal387.4g239.6g200.6g25.4g
Valittu annoskoko2500g2235kcal193.7g119.8g100.3g12.7g
Annoskoko puolitettuna1250g1118kcal96.9g59.9g50.2g6.4g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=196795