Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 222g633kcal34.4g0.4g55.6g0g
Sinappi 56g73kcal2.4g7.8g3.3g0.9g
Rypsiöljy 2000g17686kcal0g0g2000g0g
Viinietikka 167g35kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g33g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 22g63kcal2.3g9.4g0.5g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g36980kcal78.2g36.8g4118.8g13.4g
Valittu annoskoko2500g18490kcal39.1g18.4g2059.4g6.7g
Annoskoko puolitettuna1250g9245kcal19.6g9.2g1029.7g3.4g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868