Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1078g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g108g66kcal14.1g1.2g0.4g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen86g246kcal25.9g1.7g14.7g26.4g
Forest honey (Marlene), annos 5g43g122kcal0.2g30.2g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g43g231kcal7.3g15.9g15.9g12.1g
Rypsiöljy rainbow108g970kcal0g0g107.8g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g905g2987kcal108.6g597.4g21.7g74.2g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g108g280kcal32.3g2.2g16.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9802kcal376.8g1297.2g353.4g225.4g
Valittu annoskoko2500g4901kcal188.4g648.6g176.7g112.7g
Annoskoko puolitettuna1250g2451kcal94.2g324.3g88.4g56.4g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421