Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 203g824kcal0g202.8g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl287g974kcal40.1g183.4g8.9g15.8g
Vehnänalkio, 0,25 dl60g191kcal17.3g19.7g4.8g8.4g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.5g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl119g1075kcal0g0g119.4g0g
Rahka, valio358g233kcal35.8g15g1.1g0g
Mustikka metsä- 430g189kcal2.1g27.5g2.6g14.2g
Kananmuna kuoreton 525g749kcal65.7g1.6g53.8g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 478g164kcal14.6g23.9g0.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g29g115kcal0g28.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9068kcal352.4g1013.6g382.2g77g
Valittu annoskoko2500g4534kcal176.2g506.8g191.1g38.5g
Annoskoko puolitettuna1250g2267kcal88.1g253.4g95.6g19.3g
Arvot/100g100g181kcal7g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558