Voisarvet

- Liotetaan hiiva maitoon.

- Lisätään 2 kpl munia, rahka ja suola (1 rkl).

- Nypitään jauhot ja voi eri kulhossa.

- Kaadetaan taikinaneste jauhojen sekaan
- Vaivataan taikina notkeaksi, lisätään tarvittaessa jauhoja
- Kohotetaan 50 min
- Kumotaan taikina jauhotetulle pöydälle, jaetaan viiteen osaan
- Kaulitaan jokainen pala halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöryläksi
- Pyörylä leikataan kahdeksaan osaan
- Kääritään kolmiot sarviksi
- Kohotetaan sarvet lämpimässä paikassa uunipellillä noin 30 min
- Voidellaan sarvet kananmunalla (1 kpl)
- Paistetaan sarvet sauma alaspäin uunissa 225 asteessa 12 min keskiosassa

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Maamo841
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g63g39kcal8.3g0.7g0.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen631g208kcal20.8g30.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 227g324kcal28.4g0.7g23.3g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki126g71kcal10.7g6.3g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1263g4332kcal128.7g883.8g15.2g44.2g
Voi, 1 tl, 5 g189g1383kcal1.9g1.9g151.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12713kcal397.6g1848.6g381.2g88.4g
Valittu annoskoko2500g6357kcal198.8g924.3g190.6g44.2g
Annoskoko puolitettuna1250g3178kcal99.4g462.2g95.3g22.1g
Arvot/100g100g254kcal8g37g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203741