Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 649g156kcal11.8g14.3g1.9g14.9g
Parsakaali brokkoli 649g228kcal30g12.7g1.9g16.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g338g95kcal2g20.1g0.7g8.4g
Paprika punainen 312g91kcal2.9g14g1.2g5.9g
Ruokakerma Valio 4% K&P325g195kcal3.2g14.6g13g1.9g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g130g195kcal20.8g2.9g11.7g0.3g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g97g287kcal32.1g1.3g16.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2493kcal205.6g159.8g94g95.2g
Valittu annoskoko2500g1247kcal102.8g79.9g47g47.6g
Annoskoko puolitettuna1250g623kcal51.4g40g23.5g23.8g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900