Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 253g795kcal26.7g150.3g5.6g13.9g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g414g1201kcal41.4g236g9.5g82.8g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g25g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 23g203kcal0g0g23g0g
Vesi, vesijohtovesi 460g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 690g721kcal154.8g0g10.3g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g506g1584kcal96.1g25.3g126.5g0g
Suola, annos 3g6.9g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g6.9g24kcal0.7g5.2g0.2g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)115g92kcal1.7g21.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9238kcal642.8g877.2g350.2g193.4g
Valittu annoskoko2500g4619kcal321.4g438.6g175.1g96.7g
Annoskoko puolitettuna1250g2310kcal160.7g219.3g87.6g48.4g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=206135