Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1066g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl16g40kcal1.9g0.2g3.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g208g58kcal1.2g12.4g0.4g5.2g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Selleri, annos 50g5.3g0.7kcal0.1g0.2g0g0g
Palsternakka 64g41kcal0.3g7.5g0.3g2.9g
Kiinankaali 160g32kcal2.5g3.6g0.5g1.4g
Peruna, keskikokoinen 60g448g269kcal6.7g58.2g0.4g4g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g373g821kcal41g7.5g70.9g0.4g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%107g117kcal2.9g2.9g10.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2786kcal114.6g190.2g173.6g29.6g
Valittu annoskoko2500g1393kcal57.3g95.1g86.8g14.8g
Annoskoko puolitettuna1250g697kcal28.7g47.6g43.4g7.4g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501