Karppaajan marenki

Vatkaa kylmät kananmunanvalkuaiset (6kpl) vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa astiassa.

Käytä tähän riittävästi aikaa - valkuaisvaahdon tulee pysyä kupissa, vaikka kupin kääntää ylösalaisin!
Lisää kolme tl nestemäistä makeutusainetta.

(makua kannattaa tarkistaa lisäämisen yhteydessä)

Paista 100 astetta tunti tai kunnes marengit ovat kuivuneet myös sisältä.

Marengit palavat herkästi, joten niitä kannattaa vahtia.

Lämpöä voi tarvittaessa vähentää.

Nauti marjojen/pähkinärouheen ja kermavaahdon kanssa!

Itse tein pienempiä marenkeja ja yhden kakkupohjan, joten annoskoko on vaikea määritellä.

Kannattaa laskea omista tuotoksistaan tarkka määrä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 242 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 2485g1053kcal243.7g9.9g2.5g0g
Makeutusaine cologran 100g 1 rkl (1g)16g60kcal0.3g14.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2224kcal488g49g5g0g
Valittu annoskoko2500g1112kcal244g24.5g2.5g0g
Annoskoko puolitettuna1250g556kcal122g12.3g1.3g0g
Arvot/100g100g45kcal9.8g1g0.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207505