Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa871g148kcal3.5g21.8g5.2g6.1g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)696g1156kcal132.3g0g69.6g0g
Ranskankerma Valio261g731kcal6.5g9.1g73.1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g392g80kcal2.4g14.9g1.2g5.5g
Lihaliemikuutio Maggi19g54kcal1.7g1.3g4.4g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)174g470kcal52.2g0g29.6g0g
Sipuli (kuorittu)87g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5324kcal399.4g102.6g366.6g26.2g
Valittu annoskoko2500g2662kcal199.7g51.3g183.3g13.1g
Annoskoko puolitettuna1250g1331kcal99.9g25.7g91.7g6.6g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690