Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1827g3032kcal347g0g182.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g46g48kcal3.6g7.4g0.3g0.9g
Chili paprika punainen103g41kcal2.1g9.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 274g344kcal30.1g0.7g24.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g69g500kcal0.7g0.7g54.8g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 183g415kcal25.6g3.1g32.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g8759kcal818.2g42.2g590.6g1.8g
Valittu annoskoko2500g4380kcal409.1g21.1g295.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna1250g2190kcal204.6g10.6g147.7g0.5g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.8g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211918