Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 423g1717kcal0g422.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 75g250kcal0g60.9g0g1g
Voi, 1 tl, 5 g498g3632kcal5g5g398g0g
Leivinjauhe 12g22kcal0.6g4.7g0g0.1g
Mustikka metsä- 1493g657kcal7.5g95.5g9g49.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g12554kcal26.2g1177.2g814g100.8g
Valittu annoskoko2500g6277kcal13.1g588.6g407g50.4g
Annoskoko puolitettuna1250g3139kcal6.6g294.3g203.5g25.2g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593