Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1313g4506kcal133.8g919.2g15.8g46g
Vesi1010g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g13g46kcal5.7g5.1g0.8g0g
Kauralese 152g545kcal27.3g69.1g11.7g26.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g10193kcal333.6g1986.8g56.6g145g
Valittu annoskoko2500g5097kcal166.8g993.4g28.3g72.5g
Annoskoko puolitettuna1250g2548kcal83.4g496.7g14.2g36.3g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248