Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 103g76kcal13.4g1.1g0.4g7.1g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g410g1189kcal41g233.6g9.4g82g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit143g574kcal57.4g23g28.7g21.5g
Maito, Kevyt1025g471kcal32.8g49.2g15.4g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen123g566kcal24.3g1.2g51.5g37.6g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g41g242kcal10.7g3.7g22.5g4.9g
Ruokaöljy keskiarvo 103g905kcal0g0g102.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai492g1721kcal59g349.2g10.3g14.8g
Vehnälese 49g112kcal6.5g7.6g2.2g18.4g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g12g15kcal0.9g2g0.4g8.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g11742kcal492g1341.2g486.4g389.8g
Valittu annoskoko2500g5871kcal246g670.6g243.2g194.9g
Annoskoko puolitettuna1250g2936kcal123g335.3g121.6g97.5g
Arvot/100g100g235kcal9.8g26.8g9.7g7.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222218